Een wandelweekend in Luxemburg. Mijn tips

Een wandelweekend in Luxemburg. Mijn tips

 

Luxemburg. Met zijn glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes, is het een verborgen juweel voor wandelliefhebbers. Het is misschien een bestemming die vaak over het hoofd wordt gezien maar te midden van de prachtige natuur wandel je op de meest authentieke en ongerepte manier.

Een weekend plannen om te gaan wandelen in Luxemburg? Lijkt mij alvast een uitstekend idee. Hier zijn mijn tips.

 

Stippel jouw wandelingen uit

In Luxemburg wacht een waar wandelwalhalla op je, en de eerste uitdaging is het kiezen van de perfecte regio om te verkennen. Met opties zoals Éislek, Guttland en Mullerthal, heeft Luxemburg voor iedere wandelliefhebber wel iets te bieden.

Het goede nieuws? Dankzij de bescheiden omvang van het land kan je tijdens een weekend meerdere regio's verkennen. Maar hoe maak je de juiste keuze? Het draait allemaal om jouw voorkeuren. Ben je een geoefende wandelaar die van hoogtemeters houdt? Overweeg dan de uitdagende paden van Éislek. Verlang je naar de sereniteit van de natuur? Guttland verwelkomt je met open armen. Of misschien ben je op zoek naar een mix van stad en natuur - in dat geval is een stadswandeling in één van de grote steden een absolute aanrader.

Wat je keuze ook mag zijn, de variëteit aan wandelmogelijkheden in Luxemburg overtreft sowieso je verwachtingen. Dus,  mijn eerste tip, stippel je wandelingen op voorhand uit.

Benieuwd naar onze wandelingen?

Kies een goede uitvalbasis

Na een stevige wandeling is er niets zo verkwikkend als 'thuis' komen in comfort. Hoewel kamperen zeker onze voorkeur heeft, vinden we het af en toe wel heerlijk om de sleutel om te draaien van een knus vakantiehuisje waar een verkwikkende douche en een vleugje luxe op ons wacht.

Onze uitvalsbasis voor dit avontuurlijke weekend was Domaine La Sapinière in Wahlhausen, gelegen nabij Vianden. Dit aangenaam vakantiepark biedt een uitgebreide selectie aan bungalows en vakantiehuisjes, compleet met alle benodigde voorzieningen. Voor de koude wintermaanden is er zelfs de mogelijkheid om een gezellig haardvuur te ontsteken.

Daarnaast heeft het park diverse faciliteiten om je verblijf nog aangenamer te maken, zoals een speeltuin voor de kleintjes, een minigolfbaan, een tennisbaan en een buitenzwembad. Als het weer niet meewerkt voor een buitenzwempartijtje, kan je enkele honderden meters verderop gebruik maken van het overdekte zwembad. Het mooiste is dat het park direct grenst aan prachtige natuur, waardoor je de auto kan laten staan voor een snelle ochtend- of avondwandeling.

En laten we vooral de Brasserie Dännenzap op Domaine La Sapinière niet vergeten! Met zijn verrassend decor en smakelijke menu is dit de perfecte beloning na een dag vol wandelavonturen in de Luxemburgse natuur.

 

Ontsnap aan de drukte

Hoewel Luxemburg een schat aan natuurlijke schoonheid en historische rijkdom herbergt, staat het vaak niet bovenaan het lijstje van favoriete vakantiebestemmingen. Gelukkig maar! Dit betekent dat je hier niet al te veel andere toeristen tegenkomt, wat je de kans geeft om echt van je rust te genieten.

De historische rol van Luxemburg in Europa zie je over het hele land; van imposante vestingmuren tot sfeervolle ruïnes en volledige burchten. Vergeet niet om deze rijke geschiedenis te ontdekken terwijl je door het land reist.

Dus, voeg een vleugje geschiedenis toe aan je wandelweekend en verken de vele kastelen en burchten die Luxemburg rijk is. En onthou, de rust die je hier vindt, is de extra bonus!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Berlinda
6 maanden geleden

Leuke tips, mooie foto's. Bravo.