Dit wandelplekje moet je gaan ontdekken!

‘Tijdelijke wandeling’, dat is de naam die momenteel op deze wandeling plakt.  Maar vervang dat 'tijdelijk' maar snel door 'fantastisch' want wat waren we aangenaam verrast door deze wandeling. 


Druilerige zondag
De weerman voorspelde het al, zondag wordt een regendag. Buien vanaf de ochtend en pas tegen de avond enkele opklaringen.

Met spijt in het hart moest ik de wandeling met de vriendinnen uitstellen. Ik had er aan de ene kant wel naar uitgekeken, maar aan de andere kant kwam het ook goed uit, want er was nog wel wat werk aan de website voordat ik deze online kon zetten. 

Maar, ik ben het zo gewoon om op zondagvoormiddag te gaan wandelen. Daarom waarschijnlijk dat mijn lichaam in de namiddag allerlei toeters en bellen begon te roepen om naar buiten te trekken.

 

Aangename ontdekking
Rond 16u vertrokken Gerry (mijn hubby)  en ik richting Station As om de 'Tijdelijke Wandeling' te verkennen. 

In mei passeerden we deze regio al eens met de fiets, dus we waren zeer benieuwd wat de wandeling zou brengen.

En wat waren we aangenaam verrast. De eerste kilometers wandelden we door de bossen. In deze periode, met al die mooie herfstkleuren, was dat echt een lust voor het oog. Enige tijd later kwamen we uit op de grindhoeve en kregen we een prachtig zicht over het gebied.

Voorbij de spoorwegbrug verlieten we via een poortje het fietspad en kon het wandelavontuur op de groeve pas echt beginnen. Ik bleef mij verbazen over de mooie zichten, al zal de valavond en de prachtige luchten hier zeker ook een rol in hebben gespeeld.

Maar echt, dit gebied had het voor mij allemaal. Een mooi panorama, prachtige natuur, een kleine waterpartij en rust. Wat meer kan je nog verlangen!


Magisch moment

Ok, zoals ik al vertelde, waren er enkele belevingselementen waar je op het juiste moment geluk mee moet hebben. De lucht klaarde op, de zon ging onder en weliswaar op het moment dat we het dennenbos uitkwamen verscheen er een regenboog aan de horizon. Die seconde was gewoon magisch.
Maar dit allemaal even buiten beschouwing gelaten waren we echt allebei verwonderd van de schoonheid van deze streek. Hier komen we zeker nog eens terug.

 

Praktisch

De ‘Tijdelijke wandeling’ start aan het Station van As en telt ongeveer 5,4 km (oranje bolletje). De route bevindt zich in de voormalige grindhoeve van Mechelse Heide Noord. Na de grindwinning werd het gebied overgedragen aan Natuur & Bos met als volgende stap de opname tot het wandelroutenetwerk van het Nationaal Park Hoge Kempen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sara Storms
3 jaar geleden

Hoi.

Zou deze wandeling er nog steeds zijn? Of was het maar voor een paar weken?

Grts

Sara Storms