Dat een plekje zoveel kan betekenen ...

Je hebt vast wel een plekje waar je gelukkig bent. Waar je even alles van je kan afzetten, in tot the moment kan zijn en waar je energie kan tanken.

Dat plekje kan in je lievelingszetel zijn, in je tuin, op je favoriete vakantieplek of zelfs in de sauna, waarom niet!

Mijn geluksplekje ligt al jaren hier… in Thorpark.


Geen toeval

Hoeveel deze plek mij waard is, kan ik met geen woorden beschrijven. Ik kan alleen maar vertellen dat ik het ongelooflijk vind dat een plek zo’n betekenis voor je kan hebben.

We hebben een intieme band, hé Thorpark. Ik vertrouw je dingen toe, ik kan uithuilen op je schouders, ik kan zeuren en klagen over al mijn issues. En jij, jij aanvaard mij gewoon zoals ik ben.

En je verwent mij, met je ongerepte natuur, met je uitgestrektheid en met je magische zichten. Je tovert altijd een glimlach op mijn gezicht.  Je geeft mij unieke belevenissen, die geen toeval kunnen zijn.

Unieke belevenissen

Sinds mijn Memeke gestorven is, kom ik op haar verjaardag altijd naar je toe. De eerste keer dat ik dit deed, was op een grijze gure decemberdag. In mijn oren klonk haar lievelingsmuziek. Ik had deze opgezet om haar dichter bij mij te voelen.

Na de klim van de terril genoot ik even van het uitzicht.  Uit het niets opende het wolkendek zich, een zonnestraal verscheen en aan de blauwe hemel zag ik een kruis. Een kusje uit de hemel. Memeke was daar. En het jaar daarop, kreeg ik op dezelfde plek weer die zonnestraal. Hoe groot kon de kans zijn..

Of weet je nog die keer dat ik dat padje insloeg, op zoek naar avontuur. En ineens was ik de weg kwijt. Ik vloekte toen nog op mijzelf; ‘Waarom doe je dit toch ook Maaike!’, volg toch gewoon de gekende route!

Toch wandelde ik voort. Want jij gaf mij in al die momenten dat ik bij jou was dat zelfvertrouwen, waardoor ik van dat padje af durfde. En kijk, het kwam goed. Voordat ik het goed en wel besefte herkende ik een punt. Ik wist weer waar ik was.

 

Dus ja, ik hoop dat jij ook zo’n plekje hebt.. die jou magische momenten oplevert, die je laat schitteren om wie je bent, die je gelukkig laat zijn…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.