Start to...trekking

Ja hoor! Mijn meerdaagse wandeling, waarvoor ik begin 2021 begon te trainen staat eindelijk gepland.

En het wordt meteen een beauty want ik trek met Yves van @eenvoudigweg en enkele andere wandelaars naar Luxemburg voor de Mullerthal Trail. Ik tel al af! En in tussentijd vertelt Yves hier in de blog al wat meer over deze prachtige route.

Start to… trekking

Wie geregeld gaat wandelen weet het al lang: wandelen is de ideale manier om je brein te resetten en heerlijk tot rust te komen. Stel je nu eens voor dat je meerdere dagen achter elkaar gaat wandelen, waarbij je alles wat je nodig hebt gewoon op je rug draagt en volop kan genieten van een prachtige omgeving? Een beter ‘hard reset’ van je brein kan je niet vinden.

Wie zo’n meerdaagse trekking eens wil proberen moet op voorhand wel één en ander uitzoeken. Welke route wil je volgen? Waar kan je overnachten? Waar kan je onderweg eten kopen? Om nog maar te zwijgen over de moeilijkheidsgraad van de tocht.

Als ik je alvast in een richting mag duwen: van alle meerdaagse routes die er bestaan is er ééntje die je absoluut gedaan moet hebben, namelijk de Mullerthal Trail in Luxemburg. Deze route is wondermooi, niet al te ver weg én geschikt voor beginners.

 

De Mullerthal Trail

Even starten met de cijfers: de Mullerthal Trail is een wandelroute van 112km in Groothertogdom Luxemburg. Omwille van deze lange afstand is de route onderverdeeld in drie delen (Route 1/2/3). Route 2 is met haar fantastische rotspartijen veruit de mooiste en omvat 36km. Ideaal om op te splitsen in twee dagen van gemiddeld 18km.

Verder is de route ook duidelijk aangegeven met het Mullerthal-logo. Er zijn ook gpx-bestanden beschikbaar zodat je bij twijfel gewoon op je horloge, smartphone of wandelgps kan kijken waar je heen moet.

Samengevat: de Mullerthal Trail (Route 2) is niet al te ver van thuis, ligt in een mooie omgeving, is goed doenbaar op twee dagen én is duidelijk aangegeven. Ideaal als eerste meerdaagse tocht dus.

 

Overnachten, eten en moeilijkheidsgraad

Op www.eenvoudigweg.be vind je heel wat gratis reisplannen voor meerdaagse wandelvakanties, ook de Mullerthal Trail wordt daar goed beschreven. Wat volgt is dus gebaseerd op de info van Eenvoudigweg.

Je start deze wandeling best in Echternach, daar kan je gelijk ook even langs de supermarkt voor lunch. De supermarkt heet ‘Cactus’, dit is ook het officiële startpunt van de wandelroute. De eerste dag wandel je 19,6km, tot in Consdorf. Daar overnacht je best in één van de houten hutjes van Camping La Pinède. Voor het avondmaal kan je terecht in de brasserie aan de camping.

Op dag twee haal je - voor je in Consdorf vertrekt - nog even lunch bij de plaatselijk bakker. Na 18,4km kom je weer toe waar je gisteren bent gestart en kan je weer huiswaarts rijden. Wie dat wil kan nog enkele nachtjes langer blijven om bijvoorbeeld te fietsen of kastelen te bezoeken.

Qua moeilijkheidsgraad scoort deze route volgens Eenvoudigweg de laagste score (1 op een schaal van 5). Let wel, Eenvoudigweg beschrijft ook heel wat wandelvakanties in hooggebergte die de schaal nogal ‘relativeren’. Oordeel dus vooral ook zelf op basis van de afstanden en hoogtemeters (19,6km + 430 hoogtemeters op dag één; 18,4km + 210 hoogtemeters op dag twee).

Ben je hier nog niet aan toe? Wandel jezelf in vorm met ‘ga eens wandelen’: https://www.ga-eens-wandelen.be/wandelingen .

Extra info over Eenvoudigweg

Eenvoudigweg werd opgericht door Yves Muyters. Yves is fervent sporter en houdt ervan om zijn hoofd leeg te maken door te lopen, te fietsen en te wandelen.

Met Eenvoudigweg wil Yves anderen inspireren om op een actieve manier de natuur te beleven. Je vindt op zijn website praktische tips en ook tal van gratis reisplannen waarmee je zelf eenvoudig op weg kan.

Daarnaast organiseert Eenvoudigweg ook weekends waarbij je kan inschrijven om een weekend te gaan wandelen, fietsen, kajakken of – nog het leukste van al – een combinatie van meerdere activiteiten. Variatie en avontuur gegarandeerd 😊

Meer info over de Mullerthal Trail vind je hier: https://www.eenvoudigweg.be/reisoverzicht/trekking/mullerthal-trail

Reactie plaatsen

Reacties

Lies
3 jaar geleden

Zalig! Gaan jullie de volledige 112 km wandelen? In hoeveel dagen?